Jakie to krzywe?
Włodek: Jakie krzywe przedstawiają równania:
x2 − y2 +4 = 0
(x−y)2 = 1
x2 + y2 = 2xy
Nie mam zielonego pojęcia jak za to się zabrać.
11 gru 17:18
ICSP: 1. to chiperbola
2. To dwie przecinajace się proste
3. To również dwie przecinające się proste.
11 gru 17:20
sushi_gg6397228:
na zajeciach nie bylo schematu z liczeniem δ, Δ a11 =0, a11>0, a11<0 ?
11 gru 17:20
Włodek: A możesz mi chociaż przybliżyć jak do tego doszedłeś? Z góry dzięki.
11 gru 17:21
Włodek: @sushigg6397228 − Pierwsze widzę coś takiego?
11 gru 17:21
hihi:
a co to jest chiperbola ?
11 gru 17:23
sushi_gg6397228:
na zajeciach z geometrii ( poziom studia) był podany schemat i się leciało
11 gru 17:24
Mila:

a) hiperbola
x
2 − y
2 +4 = 0
y
2=x
2+4
y=
√x2+4 , y=−
√x2+4
11 gru 19:04