Kolokwium, pomocy!!
Kolos_Pomocy!: Wyznaczyć asymptoty wykresu funkcji
y = x+3arctg x
z góry dzięki
11 gru 11:47
Jerzy:
szczery do bólu..
| | f(x) | | x + 3arctgx | |
lim |
| = lim |
| = 1 |
| | x | | x | |
| | 3 | |
lim (x + 3arctgx − 1*x) = |
| π |
| | 2 | |
11 gru 12:01
Kolos_Pomocy!: Dziękuję

A Wyznaczyć ekstrema funkcji
f(x)=(x−6)
2 *
3√x2
11 gru 12:10
Jerzy:
licz pochodną i przyrównaj do 0
11 gru 12:12
Kolos_Pomocy!: byłabym wdzięczna za rozwiązanie, ze stresu nic nie zrobię. Proszę!
11 gru 12:13
Kolos_Pomocy!: Pomożesz? proszę
11 gru 12:20
Jerzy:
mało czasu..
na pewno : dla x = 6 jest minimum lokalne ... trzeba jeszcze sprawdzić drugi nawias , czy sie
zeruje
11 gru 12:23
Kolos_Pomocy!: Dziękuję
11 gru 12:27