pochodna
tom: Pochodna złożona:
1)f(x)=sin2x+sin(x2)−ln 1x
Pochodna zwykła:
1)f(x)=23x4+3x42−2x+5x2
Umie to ktoś zrobić i wytłumaczyć ?
11 gru 11:03
Jerzy:
ja umiem , ale pokaż , co Ty potrafisz ?
11 gru 11:07
tom: 2sinx*cosx+cos2x−1x*lnx
11 gru 11:09
Benny: | | −1 | |
f'(x)=2sinx*cosx+2x*cosx2−x* |
| |
| | x2 | |
11 gru 11:11
Jerzy:
tylko pierwszy człon jest dobrze
[sin(x
2)]' = cos(x
2)*2x
| | 1 | | 1 | | 1 | |
(ln |
| )' = |
| *(− |
| ) .. uporządkuj |
| | x | | | | x2 | |
11 gru 11:12
tom: dzięki
11 gru 11:16
tom: A umiecie może takie funkcje :
f(x)=sinx , g(x)=√x
g(gx)) i f(gx))
11 gru 11:18
Jerzy:
umiemy:
g(g(x)) = √√x
f(g(x)) = sin(√x)
11 gru 11:19