matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
dzaza:
Zapisz w postaci potęgi liczby 3 : a) 3
9
9+3
1
01 : 3
0
+3
2
b) (
√
3
:
3
√
9
11 gru 11:02
Jerzy:
to foru, to nie fabryka "gotowców" ... jakiś własny wkład ?
11 gru 11:04
dero2005:
3
99
+3
101
3
99
(1+3
2
)
=
=
3
0
+3
2
1+3
2
√
3
3
1
2
=
=3
1
2
−
2
3
=
3
√
9
3
2
3
11 gru 13:54