matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę w punkcie x0
PLIS:
Oblicz granicę ciągu jesli to możliwe.
1
a) f(x)=
x
0
=π
tgx
π
b) g(x)=cos2x , x
0
=
2
11 gru 10:59
Jerzy:
gdzie te ciągi ?
11 gru 11:01
PLIS:
w punkcie x0
11 gru 11:02
Jerzy:
ja tutaj nigdzie nie widzę ciągu
11 gru 11:03