logarytmy
dzaza: Oblicz
a) log √7 49+log 7 1/49
b) log7 32 / log7 8
c) 3log2 − log8000
d) log3 [ 3√81 x 27−0,75 ]
e) log4(log4256)
f) log6 216 x log6 4√6
11 gru 10:53
Jerzy:
co byś zaproponował/ała ?
11 gru 10:57
dzaza: a) log √7 49 = log7 49 : log7 √7 = 2 : 1/2 = 2*2 = 4
11 gru 11:22
Jerzy:

..dalej b)
11 gru 11:30
dzaza: w tym a jeszcze jak jest
log7 1/49 = log7 49−1 = log7 ( 72)−1 = log7 7−2 = −2
Zatem w a) bedzie 4−2=2 zgadza sie ?
11 gru 11:46
Qulka: tak
11 gru 11:48
dzaza: b) log7 32 : log7 8 = log8 32 = 4 ?
11 gru 12:06
Qulka: =5/3 sprowadź do dwójek
11 gru 12:24
dzaza: log7 32= log7 25 = 5
log 7 8 = log7 23 = 3 ?
11 gru 12:35
Jerzy:
nie
11 gru 12:36
11 gru 12:37
Qulka: podstawa musi być 2 i zacznij od log832
11 gru 12:38
Qulka: albo jak Jerzy
11 gru 12:39
Jerzy:
Witaj
Qulka 
pozdrawiam
J
11 gru 12:42
Qulka: Witaj

miłego dnia
11 gru 12:50
Jerzy:
wzajemnie
11 gru 12:51