matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
Adam:
2
x+1
Cześć, czy całka z ∫2*2
x
=
?
ln2
11 gru 01:43
Benny:
+C Czy nie łatwiej sprawdzić?
2
x+1
ln2*2
x+1
*ln2
(
+C)'=
=2
x+1
ln2
ln
2
2
11 gru 07:34
Jerzy:
2
x+1
2
a po z pochodnej ilorazu ? ... (
)' =
*(2
x
)' =
ln2
ln2
2ln2
*2
x
=2*2
x
= 2
x+1
ln2
11 gru 07:49
Benny:
W sumie to nie wiem czemu tak zapisałem
Może w głowie miałem argument w mianowniku?
11 gru 10:15
Jerzy:
nie jest to błedem, tylko po co wyważać otwarte drzwi
11 gru 10:19