matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Pochodny:
3
pochodna tej liczby
√
wszystko pod pierwiastkiem
1+x
2
11 gru 00:17
Pochodny:
x
potrzebna rowniez ta cos
2
9
11 gru 00:35
Jerzy:
1)
1
−6x
f'(x) =
*
2
√
3/(1+x
2
)
(1+x
2
)
2
2)
1
1
f'(x) = 2cos(x/9)*(−sin(x/9)*
= −
*sin(2x/9)
9
9
11 gru 08:07