matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi arytmetyczne
oolaaaja:
Wyznacz a
6
w ciągu arytmetycznym, gdy a
3
=5 i a
4
=8 Czy mogę zrobić to w ten sposób? r=3 a
6
=a
3
+(n−3)*3=5+9+14 ?
10 gru 23:34
oolaaaja:
a
6
=a
3
+(n−3)*3=5+9=14*
10 gru 23:37
J:
a
6
= a
4
+ 2r = 8 + 6 = 14
10 gru 23:46