matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Darcik:
Niech f(x) = sin ( x − π/4 ), wtedy: a) f (x) = cos ( 3/4 pi − x ) b) f (x) = cos ( 1/4 pi − x ) c) f (x) = sin ( x + 3/4 pi ) d) f (x) = sin ( 5/4 pi − x ) Która odpowiedz jest poprawna i dlaczego?
10 gru 22:44