matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja logarytmiczna Liceum/Technikum
Paulina:
Wyznacz miejsce zerowe g(x)=log
3
(x+2)+5
10 gru 22:40
Janek191:
g(x) = log
3
( x + 2) + 5 ; x > − 2 log
3
(x + 2) + 5 = 0 ⇔ log
3
( x + 2) = − 5 ⇔ x + 2 = 3
−5
⇔ x = 3
−5
− 2
10 gru 22:55
Janek191:
1
1
3
−5
=
=
3
5
243
10 gru 22:57