prosze o zrobienie przykładów(lub kilku) i wytlumaczenie
pomocy: Dla jakich wartości parametru a równanie f(x)=a ma rozwiązania?
a) f(X)=1−|cos2x|
b) f(x)=|sin(2x−pi/2)|
c) f(x)=|tgx|+2
d) f(x)=|tg2x−4|
e) f(x)=1/|2−cosx|
f) f(x)=1/2−|cosX|
10 gru 20:48
Jerzy:
do wszystkich zadań:
1) szkicujesz wykres f(x)
2) przesuwasz linijkę równolegle do osi OX i sprawdzasz kiedy przecina wykres
( odczytujesz a na osi OY )
10 gru 20:50
pomocy: To zadanie trzeba zrobić bez rysowania wykresów
10 gru 20:51
===:
to nie rysuj

ustalaj zbór wartości
10 gru 20:57