oblicz
pola: √4−2√3*√4+2√3 jak to obliczyc? moglby ktos pokazac?
10 gru 20:31
Eta:
√a*√b= √a*b
...= √(4−2√3)(4+2√3)= √16−12=.......
10 gru 20:33
Jerzy:
4− 2√3 = (1 −√3)2
4 + 2√3 = (1 + √3)2
i dalej sama
10 gru 20:33
Eta:
10 gru 20:34
Jerzy:
szukam dziury w całym
10 gru 20:34
pola: aa dziekuję, nie wierze ze takiego prostego nie zroiblam.. moze to ten natlok wiedzy;;,
10 gru 20:40
pola: a jesli mamy do 3 stopnia?
10 gru 20:42
pola: 3√10−3√7*3√10+3√7
10 gru 20:43
pola: to rowna sie 3?
10 gru 20:43
Jerzy:
identycznie
10 gru 20:43
Jerzy:
tak
10 gru 20:44