Punkt o współrzędnych (-3,i{1}{8}) należy do wykresu funkcji wykładniczej f(x)=a
DD: Punkt o współrzędnych (−3,18) należy do wykresu funkcji wykładniczej f(x)=ax
a) Podaj wzór tej funkcji i naszkicuj jej wykres
b) Na podstawie wykresu funkcji f , odczytaj zbiór rozwiązań nierówności 1≤f(x)≤8
c)Przekształcając odpowiednio wykres funkcji f, narysuj wykres funkcji g, do którego należy
punkt o współrzędnych (−4,18)
10 gru 20:26
===:
jeśli punkt należy do wykresu funkcji to jego współrzędne ...
10 gru 20:27
Dawid: −3=a18
10 gru 20:29
Dawid: Przepraszam na odwrót
10 gru 20:29