matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonaj działania
Lac:
Wykonaj działania ( określ dziedzinę wyrażeń)
x−1
x
a)
+
=
x
x+1
x
2
− 4
x−2
b)
:
=
x+1
x
2
+x
10 gru 19:16
Janek191:
a ) x ≠ 0 i x ≠ − 1 Sprowadź do wspólnego mianownika i dodaj
10 gru 19:18
Janek191:
b) x
2
+ x = x*( x + 1)
10 gru 19:19