Jak obliczyc punkt w ukladzie wspolrzednych?
astrolog: Witam.
Mam nastepujacy problem.
Mam uklad wspolrzednych x1600 y900.
Kierunek wyznacza kat: 0 stopni jest w prawo, 90 stopni w dol, 180 w lewo, itd.
Mam nastepujace dane: pozycja statku(x,y, na przyklad 100,100), odleglosc w ktorej chce
umiescic 2 punkty, jeden po lewej a drugi po prawej stronie statku w stosunku do jego kierunku
(w stopniach, na przyklad 0), oba w odleglosci 50 pikseli.
Czyli jesli statek na pozycji x=100, y=100 jest skierowany w prawo (0 stopni), pierwszy punkt
bylby x=100, y=50 a drugi x=100, y=150.
Jaki wzor zastosowac aby uzyskac wspolrzedne obu punktow?
10 gru 17:09
Eta:
Widząc po ilości wrzuconych zadań

Masz nie tylko jeden problem?
10 gru 17:14
Janek191:
Powinien udać się do wróżki
10 gru 17:17