pomocy
Ola: Kwadrat podzielono na dwa prostokąty, których stosunek pól jest równy 3:1. Wyznacz stosunek
obwodów tych prostokątów.
14 gru 20:06
ola:
14 gru 20:32
ola:
14 gru 21:04
ola: pomocy
14 gru 21:14
Jarek: 7:5
14 gru 21:16
ola: ale jak to obliczyć
14 gru 21:18
ola: proszę o pomoc
14 gru 21:29
ola:
14 gru 21:32
Godzio:
3b=c
c+b=a
c=a−b
3b=a−b
4b=a
| 2a + 2c | | a+c | | 4b+3b | | 7b | | 7 | |
| = |
| = |
| = |
| = |
| |
| 2a+2b | | a+b | | 4b+b | | 5b | | 5 | |
14 gru 21:46
Godzio:
3b=c
c+b=a
c=a−b
3b=a−b
4b=a
| 2a + 2c | | a+c | | 4b+3b | | 7b | | 7 | |
| = |
| = |
| = |
| = |
| |
| 2a+2b | | a+b | | 4b+b | | 5b | | 5 | |
14 gru 21:48
ola:
14 gru 21:58
ola: bardzo dziękuję za pomoc
14 gru 22:20