aa
Hugo: Witam serdecznie
bardzo proszę o pomoc z macierzą

Miałem taką macierz:
0 1 2 0
−5 −3 −7 0
1 0 0 0
0 0 0 −1
Rozwiązałem ją

wyszło mi k
4 + 4k
3 + 6k
2+ 4k + 1 // zamiast lambd stosuje k dla łatwości zapisu
to też rozwiązałem wyszło mi że:
k = −1 jest czterokrotnym pierwiastkiem
następnie podstawiłem
x
1 = −x
3
x
2 = −x
3
x
3 = x
3
x
4 = x
4
V
o jest równy 2 mniejszy od krotności 4
policzyłem
V
(1) (macierzowo)=
−3/sx
3 − 1/2x
2
x
2
x
3 = []x2 + []x3 + []x4
x
4
Mam jednak problem policzyc dalej i już nie mam pojęcia a mam to na jutro rano
I teraz trzeba policzyć baze ale nie mam pojęcia jak

proszęo pomoc !
linki z zeszytu
http://scr.hu/2pdc/kwh0e
http://scr.hu/2pdc/glgjm
bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu