matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka nieoznaczona.
Arc:
∫(x−1)/
3
√
x+1
dx = ? Jaka metoda?
9 gru 22:38
ICSP:
x −1 = x + 1 − 2.
9 gru 23:27
Jerzy:
x+1
dx
i dalej już masz "z górki" ... = ∫
dx − 2∫
3
√
x+1
3
√
x+1
10 gru 08:19