matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ratunku
Ola:
pomocy
?. Ile litrów soku trzeba dodać do 5 litrów wody, żeby mieszanka zawierała 20% soku.
14 gru 20:02
ola:
14 gru 20:33
ola:
14 gru 20:38
19arek93:
Wystarczy pomyśleć logicznie. 1litr soku.
15 gru 06:23
Mateusz:
1
Żle wtedy otrzymamy
*100% = 16,6% prawidłowa odp to 1,25 wtedy otrzymamy
6
1,25
*100% = 20%
6,25
15 gru 08:47
mir:
1,25
15 gru 10:13
Mateusz:
mozna to wyznaczyc z rownania
m
s
20% =
*100%
m
s
+m
H
2
O
15 gru 10:49