Oblicz równanie
Mateusz: jeśli a = 1/2 b = 3+√2 c = 4−√2 to b−2ca =
9 gru 20:34
Jerzy:
nie ma rady ... podstawiasz i liczysz
9 gru 20:35
Mateusz: no wlasnie tylko mi nie wychodzi tyle ile ma wyjsc
9 gru 20:37
Eta:
| b−2c | | b | | c | |
| = |
| −2 |
| = 2(3+√2)−4(4−√2)=........... |
| a | | a | | a | |
9 gru 20:37
Eta:
...= 6√2−10
9 gru 20:38
Hugo: @Eta umiesz budować bazy z algebry

?
9 gru 20:39
Mateusz: o dzięki, teraz mi wyszlo 10 + 6√2
9 gru 20:40
Eta:
Huguś ..... nie pamiętam
9 gru 20:41
bezendu:
Eta Eta złota kobieta
9 gru 21:36
Eta:
Jeżeli, to................kobi
Eta
9 gru 21:40
Hugo: @Eta a co tam wgl u cb ? co tam przerabiasz

?
9 gru 21:56
bezendu:
Magluje maturzystów pewnie
9 gru 22:07