Ciąg
bedor: Dany jest ciąg określony wzorem redukcyjnym:
a
1 = 32
Wyznacz czwarty wyraz tego ciągu.
Proszę o pomoc
9 gru 20:27
Jerzy:
ołówek, kartka ... i liczysz ( na piechotę )
9 gru 20:34
PW: Rekurencyjnym.
Jedziesz po kolei:
| | 1 | | 1 | | 46 | |
a2 = |
| a1 + 2 = |
| ·32 + 2 = |
| |
| | 7 | | 7 | | 7 | |
| | 1 | | 1 | | 46 | | 46 | | 98 | |
a3 = |
| a2 + 2 = |
| · |
| + 2 = |
| + |
| = ... |
| | 7 | | 7 | | 7 | | 49 | | 49 | |
Dalej policz sam, a najpierw sprawdź moje wyliczenia, bo często mylę się w rachunkach.
9 gru 20:36
q: Wzór redukcyjny
9 gru 20:46
bedor: Dzięki wielki
9 gru 20:49