opis
trygonometria: Jak to rozwiązać?
9 gru 20:13
Jerzy:
⇔ − sin(π/3 − 2x) = −sin(π/6)
9 gru 20:15
q: 1. Ile wynosi sin dla −1/2 i to co w nawiasie musi przyrównać do tego katą ale w radianach.
9 gru 20:15
Jerzy:
aż sam zapytam: " ile wynosi sinus dla −1/2" ?
9 gru 20:17
q: 210
9 gru 20:19
Jerzy:
nie o to pytałem

...ale mniejsza o większość
9 gru 20:25
q: Swojego nie jestem pewny ale wyszło mi x= −5π/12
9 gru 20:26
trygonometria: ehh nic z tego nie rozumiem
9 gru 20:28
Jerzy:
⇔ π/3 − 2x = π/6 + 2kπ lub π/3 − 2x = π − π/6 + 2kπ ... i oblicz: x
9 gru 20:29
Jerzy:
to coś blady masz ten wynik
9 gru 20:30