Macierz odwrotna
polo: Mam znaleźć rozwiązania takiego układu:
| ⎧ | x1 − x2 = 0 | |
| ⎨ | x2 + x3 = 1 |
|
| ⎩ | x1 + x2 − x3 = 2 | |
Czy mam po prostu zbudować macierz i doprowadzić ją do jednostkowej? Co dalej?
9 gru 19:21
5-latek: masz 3 równania i 3 niewiadome moz eCramerem spróbuj na początek
9 gru 19:24
Janek191:
Ja bym rozwiązywał metodą podstawiania
9 gru 19:25
5-latek: WItaj

Pewnie masz racje . Mniej liczenia
9 gru 19:27
Janek191:
Cześć

Ale on musi liczyć z zastosowaniem wyznaczników
9 gru 19:29