??
przemek: Obliczyć pochodną funkcji. Y=(sinx)tgx
9 gru 19:03
Jerzy:
| | 1 | | cosx | |
y' = (sinx)tgx( |
| *lnsinx + tgx* |
| ) = |
| | cos2x | | sinx | |
| | ln(sinx) | |
= (sinxtgx)( |
| + 1) |
| | cos2x | |
9 gru 19:08
Jerzy:
druga linijka poczatek źle nawias ...ma być = (sinx)tgx
9 gru 19:16
przemek: A skąd wziął się ten zapis..
9 gru 19:30
przemek: Skąd się tam wziął lnsinx
9 gru 19:31
Jerzy:
y = (sinx)tgy = eln(sinx)tgx = etgx*ln(sinx)
9 gru 19:32
9 gru 19:33
przemek: COSX przez sin sory
9 gru 19:33
Jerzy:
y' = etgx*ln(sinx)*[tgx*ln(sinx)]'
9 gru 19:34
Jerzy:
| | 1 | |
[ln(sinx)]' = |
| *cosx |
| | sinx | |
9 gru 19:35
przemek: Aaa a dziękuję rozumiem juz

! Wielkie dzieki
9 gru 19:38