równania i nierówności trygonometryczne
trygonometr: Rozwiąż równania i :
1+cos2x=2sinx
2cosx−sinx=1
Nierównośc trygonometryczną:
cos2x+cosx>0
Z góry dzięki za pomoc
9 gru 18:23
Janek191:
1)
Podstaw : cos 2 x = 1 − 2 sin2 x
9 gru 18:25
olekturbo: 1+cos2x−sin2x = 2sinx
1+1−sin2x−sin2x=2sinx
2−sin2x=2sinx
t = sinx
9 gru 18:38
trygonometr: t1=√3−1
t2=−√3−1
sinx=√3−1 v sinx=−√3−1
no i oblicze cosinusy i co z tablic przybliżona wartosc?
9 gru 19:17
PW: olekturbo, a gdzie podziałeś drugie sin2x?
9 gru 20:51