Suma i iloczyn zbiorów
kkk+: Wyznaczyć sumę i iloczyn zbioru An oraz Bn dla n∊N. Uzasadnić.
An: {x∊R : 2−2n+1 < x ≤ 3+1n+1 }
Bn: {x∊R : (−1)n < x < 5+(−1)n+1+(−1)n+1n+1 }
9 gru 13:25
Janek191:
A1 =( 1; 312 >
∞
∪ An = A1
n=1
∞
∩ An = ( 2; 3 >
n=1
9 gru 13:32
kkk+: A uwzględniając 0? A0=(1,312>
suma uogólniona ∪ An= (1,312> a iloczyn?
9 gru 13:38
Janek191:
Źle

A
0 = ( 0; 4 >
9 gru 13:47
kkk+: faktycznie, źle spisane, napisane na kartce mam (0,4>

iloczyn już chyba też ogarniam z
granic po prostu..?
Ale dalej nie wiem co z B
n
?
9 gru 14:01
kkk+: faktycznie, źle spisane, napisane na kartce mam (0,4>

iloczyn już chyba też ogarniam z
granic po prostu..?
Ale dalej nie wiem co z B
n
?
9 gru 14:06