matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
mical2:
Kolejne granice. pomoże ktoś?
http://s11.postimg.org/ax1l4appv/20151209_113418.jpg
9 gru 11:37
Jerzy:
1) rozłoż na czynniki 2) tw o trzech ciagach ( lim = 0)
sin(π/2 − x)
−sin(x − π/2)
3) = lim
= lim
= − 1
x − π/2
x − π/2
9 gru 11:57