pochodna
Benny: Kto znajdzie błąd.
| 1+tghx | | coshx+sinhx | |
| = |
| = |
| 1−tghx | | coshx−sinhx | |
| | (coshx+sinhx)2 | |
= |
| =(coshx+sinhx)2 |
| | cosh2x−sinh2x | |
4√(coshx+sinhx)2=
√coshx+sinhx
f(x)=
√coshx+sinhx
| | 1 | |
f'(x)= |
| *(coshx+sinhx) |
| | 2√coshx+sinhx | |
| | 1 | |
W odpowiedzi mam |
| |
| | 2√coshx−sinhx | |
9 gru 11:06
Benny: Ok, wolfram pokazuje to samo, ale interesuje mnie teraz jak oni to przekształcili, że mają
minusa
9 gru 11:45
ICSP: wystarczy przemnożyć licznik i mianownik przez (ch(x) − sh(x)) aby dostać wynik z odpowiedzi.
10 gru 20:19
Benny: No fakt, dzięki
10 gru 21:24