matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną funkcji
mandarynka:
f(x)=arccos1/x
8 gru 22:37
M:
1 cze 06:04
Fuyao:
1
f(x)=arccos(
)
x
−1
1
−1
−1
1
f'(x)=
*(
)'=
*
=
√
1−(1/x
2
)
x
√
1−(1/x
2
)
x
2
x
2
*
√
1−(1/x
2
)
1 cze 18:19