matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Twierdzenie o trzech ciągach
Baśka:
Korzystając z twierdzenia o trzech ciągach oblicz
3
n
+sin
2
n
lim
n
√
5
n
+2
n
n−>
∞
To wszystko jest pod pierwiastkiem n−tego stopnia, tylko jest mało widoczne
8 gru 22:15
Janek191:
3
n
+ sin
2
n
b
n
=
n
√
(
)
5
n
+2
n
0 ≤ sin
2
n ≤ 1
3
n
2*3
n
a
n
=
n
√
(
) c
n
=
n
√
(
)
5
n
+ 2
n
5
n
+ 2
n
9 gru 06:56