GRANICA funkcji
Sylwia: granica funkcji x→+
∞
| | 3+x2 | | | | +∞ | |
f(x)= |
| = |
| = |
| = +∞ |
| | x−1 | | | | 1 | |
czy tak mam to liczyć czy inaczej

?
8 gru 21:36
PW: Tak.
| | +∞ | |
Nie podoba mi się zapis "= |
| ", ale podobno jestem marudny. |
| | 1 | |
8 gru 22:17
Mat96MU: wg mnie inaczej, przy granicy powinieneś dzielić wszystko przez największą potęgę
8 gru 22:19
Sylwia: no największa potęga z mianownika czyli x
chyba że jakis inny sposób
8 gru 22:26
PW: Nie ma takiego "przepisu", jest dobrze.
8 gru 22:26