matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
xD:
Pomocy . !
√
3
:
3
√
3
=
3
√
4
*
5
√
4
2
=
√
7
*
3
√
7
:
4
√
7
8 gru 20:45
Jolanta:
3
1/2
:3
1/3
= 3
1/2−1/3
=3
3/6−2/6
=3
1/6
8 gru 20:51
xD:
skąd wzięło się 3
3
/
6
−
2
/
6
.?
8 gru 20:53
Jolanta:
sprowadziłam do wspólnego mianownika
8 gru 20:56