matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calki
overmax:
∫xcos
√
x
ja robię podstawienie t=
√
x
t
2
=x ale wolfram jak i w odpowiedziach na etrapezie widzę, że jest t
3
=x Dlaczego tak?
8 gru 20:45
overmax:
Dobra, cały czas źle liczyłem pochodną z t
2
..
8 gru 20:47