matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie :)
zaq1:
Oblicz wartość początkową lokaty, która po czasie t osiągnęła wartość K przy stopie procentowej R i kapitalizacji ciągłej, gdy: a) K= 1 440 zł , R=4,1% , t= 3 lata b) K= 872 000zł , R= 1,72% , t= 15 lat
14 gru 19:32