Rozwiąż równanie (3x-1)^2 - 5(2x+1)^2 = -11(x-√ 2)(x+√ 2)
Maykello: Rozwiąż równanie (3x−1)2 − 5(2x+1)2 = −11(x−√ 2)(x+√ 2)
8 gru 19:36
gagatek:
wzory skroconego mnozenia i wista wio
8 gru 19:41
Maykello: Dzięki za rozwiązanie zadania.
8 gru 21:49
Mat96MU: 9x
2−6x+1−5(4x
2+4x+1)=−11(x
2−2)
9x
2−6x+1−20x
2−20x−5=−11x
2+22
−11x
2−26x−4=−11x
2+22
−26x=26
x=−1
mam nadzieję że się nie pomyliłem, pierwszy raz liczyłem bezpośrednio na komputerze
8 gru 22:13
cos tam:
Maykello jestes bezczelna/y. Nie dosyc, ze oczekujesz gotowcow to jeszcze zadnej
wdziecznosci.
8 gru 23:12