matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy ! trygonometria
Ania:
Pomocy
Prawidziwy jest wzór sin(alfa)=2sin(alfa)cos(alfa), np . sin 20stopni = 2 sin 10stopni cos10stopni. Korzystają z tego wzoru i wiedzą , ze sin alfa=0,3 , wyznacz dokładną wartosc sin 2 alfa.
14 gru 19:27