matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanko z logarytmem
Bartuś:
Na rysunku przedstawiono wykres funkcji: f(x)=log
a
(x−3). Oblicz a. P(7,2) * (Na rysunku jest wykres tego logarytmu)
8 gru 19:23
Janek191:
2 = log
a
( 7 − 3) = log
a
4 ⇔ a
2
= 4 ⇔ a = 2
8 gru 19:28
Bartuś:
Dzięki
8 gru 19:46