matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
Jolanta:
x
2
+3x
oblicz granice i asymptoty o ile są f(x)=
2x
8 gru 18:27
Janek191:
Czy to jest dobrze przepisane ?
x
2
+ 3 x
f(x) =
; x ≠ 0
2 x
więc
x
f(x) =
+ 1,5
2
8 gru 19:13
Jolanta:
x
2
+3
Faktycznie. Miało byc f(x)=
2x
8 gru 20:40