matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Wika:
1
Log
8
2
8 gru 18:03
Jolanta:
1
log
8
=x
2
1
8
x
=
2
(2
3
)
x
=2
−1
3x=−1
1
x=−
3
8 gru 18:12
cos tam:
nieco szybciej :
1
log
8
8
−1/3
= −
3
8 gru 23:21