matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
jan:
sin
4
x/3 + cos
4
x/3 = 5/8
8 gru 17:42
PW:
Wskazówka: sin
4
α + cos
4
α = (sin
2
α + cos
2
α)
2
− 2sin
2
αcos
2
α
8 gru 17:51
jan:
Wychodzi mi sin 2/3x = 3/4. Co dalej? Jak wyznaczyć kat?
8 gru 17:53