matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj twierdzenie dotyczace dzialan na potegach. Oblicz.
Mateuszz:
3
√
27
*9
−
1
,
5
*(
1
3
)
0
,
7
5
*(
1
81
)
−
2
8 gru 17:22
M:
2 cze 06:29
Fuyao:
3=3
1
√
27
=
√
9*3
=
√
9
*
√
3
=3
√
3
=3
1
*3
1/2
=3
1,5
9
−1,5
=(3
2
)
−1,5
=3
−3
1
(
)
0,75
=(3
−1
)
0,75
=3
−0,75
3
1
(
)
−2
=(3
−4
)
−2
=3
8
81
1
1
3
√
27
*9
−1,5
*(
)
0,75
*(
)
−2
=
3
81
=3
1
*3
1,5
*3
−3
*3
−0,75
*3
8
= =3
1+1,5−3−0,75+8
=3
6,75
=3
27/4
=
4
√
3
27
2 cze 19:27
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick