logarytm
skrót: Jak policzyć to pisemnym sposobem?
log34=x
8 gru 12:51
skrót: da się to w ogóle policzyć, nie używając kalkulatora?
8 gru 12:55
Eta:
| | log4 | |
x= |
| =.... odczytaj z tablic logarytmów dziesiętnych |
| | log3 | |
8 gru 12:58
Jerzy:
| | 4 | |
kiedyś widziałem, jak student napisał: = |
| |
| | 3 | |
i był zdziwiony,ze nie mozna tego skrócić przez: log
8 gru 13:00
Eta:
Jedynie można zapisać : x= 2log32
Do czego jest Ci to potrzebne?
A może masz test ....
Odp A/ B/ C/ D/
8 gru 13:00
5-latek: teraz albo kalkulator albo tablice
8 gru 13:01
Eta:
| | sin30o | | 30o | |
Podobnie skrócił : |
| = |
| |
| | sin60o | | 60o | |
8 gru 13:01
8 gru 13:01
skrót: widziałem kiedyś ten przykład i zastanawiałem się jak to rozwiązać
8 gru 13:02
skrót: a nie, mój błąd, odwrotnie miało być
8 gru 13:04
5-latek: Ztego co pamiętam to log4≈0,602
a log3 ≈0,477
Nawet nie chciało się zajrzeć do kalkulatora
8 gru 13:11