Mam strasznie głupie pytanie, ale na prawdę nigdzie nie mogę znaleźć odpoeiedzi
Zgniły : 8 * √2
1 − √2
8 gru 12:41
Jerzy:
to weź kalkulator
8 gru 12:42
Zgniły : Nie rozumiem na jakiej zasadzie robi się takie działana. Kalkulator zrobi mi to w przybliżeniu.
8 gru 12:45
5-latek: To tak jest jak się piszse niezrozumiale
Czy to sa dwa oderebne działania ?
8 gru 12:46
Jerzy:
to ja też: 8*√2 ≈ 8*1,41 ≈ 11,28
1 − √2 ≈ 1− 1,41 ≈ − 0,41
8 gru 12:47
8 gru 12:49
Eta:
| | 8√2(1+√2) | |
to |
| = .......... |
| | (1−√2)(1+√2) | |
8 gru 12:50
5-latek: Dzien dobry
Eta 
Tez tak mysle ze miało byc
8 gru 12:53
Jerzy:
Witaj
Eta 
... od poczatku tak myślałem
8 gru 12:53
Eta:
Witam "małolatka" i "wieloooooooolatka"
8 gru 12:56
Zgniły : Nie chodzi o ułamek. Pojawiły mi się takie liczby w ciągu arytmetycznym. a9=1− √2 +8 * √2
8 gru 12:59
Zgniły : Przepraszam za nieprzejrzystośc wypowiedzi.
8 gru 12:59
Jerzy:
= 1 + 7√2
8 gru 13:01
Eta:
8

− 1

= ...
8 gru 13:04
Zgniły : =7
8 gru 13:07
Jerzy:
to teraz za

podstaw:
√2
8 gru 13:08