matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
Krzysiek:
liczby zespolone oblicz z
3
= (2 = i)
9
jak wyznaczyć pierwszy pierwiastek robie to tak : z
3
= (2 = i)
9
= (2 + j)
3
− to jest pierwszy pierwiastek
(2 + j)
3
= 1 + 12j czy jest ok ?
8 gru 11:07
PW:
Zapisy kompletnie niezrozumiałe.
8 gru 16:34