Proszę o pomoc, jutro mam poprawę z prawdopodobieństwa, ale tego zadania jakoś n
CHOCOLATE: Ze zbioru {1,2,3,4,5,6,7} wylosowano kolejno bez zwracania trzy liczby, tworząc liczbę
trzycyfrową. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że powstała liczba trzycyfrowa jest
podzielna przez 4.
14 gru 18:42
:): No to mamy ten sam problem xD
14 gru 20:09
CHOCOLATE: Zastanawiam się czy to nie będzie przypadkiem tak:
OMEGA = 5 * 6 * 7
liczby podzielne przez 4 to {12,16,24,32,36,44,52,56,64,68,72}
A= 5 * 11
P(A) = 55/210 = 0,26
Ale to tylko takie moje obliczenia, które nie wiem czy są poprawne
14 gru 20:39
CHOCOLATE: Zastanawiam się czy to nie będzie przypadkiem tak:
OMEGA = 5 * 6 * 7
liczby podzielne przez 4 to {12,16,24,32,36,44,52,56,64,68,72}
A= 5 * 11
P(A) = 55/210 = 0,26
Ale to tylko takie moje obliczenia, które nie wiem czy są poprawne
14 gru 20:39
CHOCOLATE: Zastanawiam się czy to nie będzie przypadkiem tak:
OMEGA = 5 * 6 * 7
liczby podzielne przez 4 to {12,16,24,32,36,44,52,56,64,68,72}
A= 5 * 11
P(A) = 55/210 = 0,26
Ale to tylko takie moje obliczenia, które nie wiem czy są poprawne
14 gru 20:40