matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kresy zbiorów
AniaAnka:
Czy mógłby ktoś jeszcze mi pomóc z kresem zbioru: Podać kres dolny i górny
m
A = {
:m,n∊N, 2
m
≤ 5
n
n
7 gru 21:25
AniaAnka:
Proszę
((
7 gru 21:31
henrys:
m≤nlog
2
5
m
nlog
2
5
≤
=log
2
5
n
n
kres dolny : infA=0 kres górny: supA=log
2
5
7 gru 21:39