znajdz wartosc wyrazenia
gona: Log5 0,04 − 1/2 log25 5 * log25 1
7 gru 21:12
M:
2 cze 06:30
Xia Qingxue:
Wersja nr 1 odczytu wyrazenia
| | 1 | |
log50,04− |
| *log255*log251=log50,04 |
| | 2 | |
| | log0,04 | | −1,39794 | |
log50,04= |
| = |
| =−2 |
| | log5 | | 0,69897 | |
Wersja nr 2
| | 1 | |
log50,04− |
| *log255*log251= |
| | 2 | |
| | 1 | | log55 | |
=−2− |
| * |
| *log51}{log2}= |
| | 2 | | log2 | |
| | 1 | | 1,74036 | | 1,70757 | |
=−2− |
| * |
| * |
| = |
| | 2 | | 0,30103 | | 0,30103 | |
| | 1 | |
=−2− |
| *5,78135*5,67242=−2−16,39712=−18,39712 |
| | 2 | |
Wersja nr 3
log
5 0,04−U{1}{2log
255*log
251
to juz łatwe do obliczenia na kalkulatorze (tylko troche zabawy
3 cze 20:53