matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi i logarytmy zadania
Anakonda:
przedstaw x w postaci a
w
(0,5)
−
4*81
X=
5
√
216
7 gru 20:59
Janek191:
2
4
* 3
4
6
4
6
4
x =
=
=
= 6
4 −
3
5
=
5
√
216
5
√
6
3
6
3
5
= 6
17
5
7 gru 22:07