matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz podstawę logarytmu
wika:
1
log
1
=−2
8
7 gru 20:29
Janek191:
Popraw zapis
1 nie może być podstawą logarytmu .
7 gru 20:32
Janek191:
1
log
x
= − 2 ?
8
7 gru 20:32
Janek191:
1
1
1
x
−2
=
⇒
=
⇒ x
2
= 8 = 4*2
8
x
2
8
x = 2
√
2
7 gru 20:34